Tips over fiscale aspecten van multifunctionele landbouw in herziene brochure

Multifunctionele ondernemers hebben naast inkomsten uit landbouw ook inkomsten uit andere activiteiten, zoals recreatie, educatie, verkoop of zorg. Hoewel veel ondernemers van multifunctionele bedrijven de administratie en fiscale zaken laten afhandelen door een boekhouder of accountant is het wel verstandig om zelf het overzicht te bewaren. De herziene brochure ‘Multifunctionele landbouw en de fiscus’ van de WUR kan daar bij helpen.
 
Keuzes die over het bedrijf worden gemaakt hebben altijd fiscale gevolgen. De herziene brochure geeft tips en informatie over de fiscale aspecten van de multifunctionele landbouw.
 
Gezien het karakter van de multifunctionele landbouw is de informatie in de folder niet alleen gericht op belastingzaken in de primaire landbouw, maar juist ook op de verbreding in andere bedrijfsactiviteiten. De brochure biedt een overzicht van de bijbehorende fiscale aspecten, die te gebruiken zijn in gesprek met de boekhouder of accountant. De brochure is geen vervanging voor fiscaal advies.

Back to top