Aantal educatieboeren in Nederland gegroeid

In de afgelopen 3 jaar is het aantal gekwalificeerde educatieboerderijen gegroeid van 220 naar 325! Op deze locatie kunnen schoolklassen terecht om in veilige, hygiënische omgeving een kwaliteitsvolle boerderijles te volgen. Super leerzaam en super leuk!

 

Educatieboeren ontvangen zowel schoolklassen uit het primair onderwijs als ook het voortgezet onderwijs. Een praktijkles op de boerderij voegt veel toe aan de theorie. Een boerderijles helpt kinderen en jongeren bij wereldoriëntatie en het besef van hun eigen wereld.  Daarnaast is een bezoekje aan de boerderij gewoon hartstikke leuk! Kinderen ontdekken direct welke producten uit het ontbijtpakket misschien wel op dat bedrijf worden gemaakt. Door zelf te zien, horen, ruiken, proeven en voelen doen de leerlingen een mooie ervaring op. 

 

De 325 educatieboeren van Boerderijeducatie Nederland ontvangen jaarlijks honderden schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Op www.boerderijeducatienederland.nl is te zien welke educatieboeren bij jou in de buurt actief zijn en kun je direct een bezoek aan een educatieboerderij regelen.

 

Back to top