Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

23 ondernemers starten zelf winkel in Roosendaal

Midden in het centrum van Roosendaal hebben 23 agrarische ondernemers samen hun winkel geopend. In ‘Streek en Beleving’ liggen vooral verse producten uit de omgeving. Aardbeien- en aspergeteler Carola Hereijgers: We zijn begin maart geopend, en nu begint het te lopen.”
 
70 procent product uit de buurt
De winkel biedt groente en fruit, vlees, eieren en zuivel uit de buurt. Samen goed voor 70 procent van het aanbod. Meel en pasta komen van verder. De ondernemers hebben een coöperatieve vorm gekozen, en huren zelf winkel en personeel in. Lid van de coöperatie zijn ook een bakker en een slager, die de eigen vleesproducten verder verwerkt. Eens per week komt een producent iets vertellen over zijn product.
 
Spannend begin
Het is nog wel spannend. Carola: “De ene dag loopt het beter dan de andere. We zien vooral mensen uit het centrum die te voet komen. We zitten onder een paarkeergarage, dus met de auto zijn we ook prima bereikbaar, maar mensen moeten ons nog gaan vinden.
 
Aardebeien en aspergetijd
Nu zijn de aardebeien en asperges erg in trek. “Vers is waar mensen voor komen. We kunnen niet altijd concurreren met de gewone supermarkt qua prijs, maar wel wat betreft kwaliteit. En de prijs verschilt niet zoveel, als het al duurder is, is dat een paar centen.”