Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

9 november, ´Ondernemen en werken in de stadslandbouw´

Stadslandbouw is volop in beweging! Steeds meer steden bieden ruimte aan bedrijvigheid op het gebied van voedselproductie in de stad. Om hieraan een stimulans te geven organiseert Ontwikkelcentrum Stadslandbouw (OSA) met haar partners de dag ´Ondernemen en werken in de stadslandbouw´ welke 9 november a.s. plaatsvindt bij de Warmonderhof in Dronten. Deze dag is bedoeld voor ondernemers en ondernemingen in de stadsgerichte landbouw.
 

afbeelding van Daniel de Jong

Sport brengt nieuw publiek naar plattelandsregio

Regiofietsroutes of boerderij open dagen zijn beproefde manieren om mensen naar de boerderij te lokken. Gecombineerd met een rondleiding of proeverij geeft de ondernemer een goed beeld van zijn bedrijf. Maar het kan ook anders: door niet de boerderij zelf centraal te stellen, maar het slechts als decor te gebruiken voor externe evenementen komen er nieuwe doelgroepen naar de boerderij. Die, misschien wel terloops, geïnteresseerd raken in een vervolgbezoek of afname van een product.
 
Marathon over boerenerf

23 ondernemers starten zelf winkel in Roosendaal

Midden in het centrum van Roosendaal hebben 23 agrarische ondernemers samen hun winkel geopend. In ‘Streek en Beleving’ liggen vooral verse producten uit de omgeving. Aardbeien- en aspergeteler Carola Hereijgers: We zijn begin maart geopend, en nu begint het te lopen.”
 
70 procent product uit de buurt

Shop in shop brengt gezond eten binnen handbereik

De verkoop van boerderijproducten kan op veel manieren, maar een vorm is wel heel bijzonder: die van de shop in een shop. De producten zijn daardoor op veel meer plaatsen te koop dan in eigen boerderijwinkel, tegelijk is het niet de handel die er met de winst vandoor gaat. BoereGoed uit De Lier heeft nu een samenwerking met zes verschillende tuincentra in de regio waar hun producten te koop worden aangeboden.
 
Tuincentra op zoek naar versproducten

Boerderijschool haalt Randstadkinderen naar Achterhoek

‘De Boerderijschool verbindt’ is de nieuwe publicatie van de Stichting Boerderijschool, met allerlei leuke suggesties rondom het concept van Boerderijschool. De Boerderijschool brengt scholen en boerderijen met elkaar in contact om te stimuleren dat schoolklassen 5 of 20 dagdelen op de boerderij doorbrengen én begeleidt dit contact ook de eerste twee jaar.
 
Zomerweken op de boerderij

Kengetallen helpen bedrijfsvergelijkingen zorglandbouw

“Door samen bezig te gaan met kengetallen, kun je je eigen bedrijf vergelijken met de bedrijven van anderen. Daardoor krijg je inzicht waar je kosten kunt besparen of opbrengsten verbeteren. Hierdoor krijg je een gezondere bedrijfsvoering”, zegt zorgboerin Ingrid Havermans van zorgboerderij Kakelbont in Dinteloord.
 
Alle posten op een rij

Buitenlandse gasten trekken met populaire evenementen

“Hoe ontvang ik meer buitenlandse gasten op mijn boerderij?” was de titel van de workshop op de Dag van het Plattelandstoerisme in december. De brochure ‘Boerenbont en groene thee’ werd er gepresenteerd. Joan Tooten van Hoevelogies Nederland of Dutch farm holidays herkent er wel wat in: hij haalt al twintig jaar buitenlandse gasten naar Nederlandse boerderijverblijven. “Haak aan bij bekende festivals en benadruk bij alles hoe ver en dus dichtbij het vanaf Schiphol is.”
 

Kenmerkende aspecten van agrarische kinderopvang onderzocht en gebundeld

“Nu staat eindelijk op een rij waarom de agrarische kinderopvang beter is”, zegt onderneemster Monique Loos van kinderopvang De Bonte Koe in Losser over de nieuwe brochure ‘Kenmerkende aspecten van agrarische kinderopvang. De aanwezigheid, het belang en de (mogelijke) effecten volgens experts, ouders en kinderen’. “Je kunt eruit halen wat voor jouw organisatie het meest kenmerkend is.”
 

Nu aanmelden - Netwerkdag Plattelandstoerisme

Breng uw bedrijf ONline en OFFline in balans
 
Beste ondernemer,
Het programma voor de netwerkdag plattelandstoerisme is rond. De workshops zijn aangevuld met:

afbeelding van Daniel de Jong

Veel ondernemers op de Dag van de Multifunctionele Landbouw

Woensdag 9 december  werd de PPS Multifunctionele Landbouw afgerond met de Dag van de Multifunctionele Landbouw. Op deze dag werden de resultaten gepresenteerd van het 3-jarige onderzoeksprogramma van  Wageningen UR en de vakgroep multifunctionele landbouw van LTO. Alle resultaten van het programma zijn handzaam samen gebracht in een brochure. Deze werd door Andries Visser, coördinator van het onderzoek, overhandigd aan Isabelle Diks, voorzitter van de ‘Denktank Landbouw in Verbinding’.

afbeelding van Daniel de Jong

Pagina's