Is deze e-mail van Multifunctionele Landbouw (MFLnet) niet goed zichtbaar, klik dan hier voor de online versie.
  NIEUWS Oktober 2015
 
SAVE THE DATE: Dag van de multifunctionele landbouw 9 december

Noteer 9 december vast in uw agenda. Dan organiseert Wageningen UR 'De dag van de multifunctionele landbouw'. Deze dag voor ondernemers zal plaatsvinden op ‘De Boerinn’ in Kamerik.

  » Lees verder
 
Landgoed merk helpt multifunctionele landbouw

Afgelopen maand werd het landgoedmerk Vilsteren gepresenteerd. Onder dit merk worden producten van pachters van het landgoed in het Overijsselse Vechtdal vermarkt. Door het weghalen van tussenschakels in de keten hoopt het landgoed meerwaarde te genereren voor de boeren, die daardoor ook zonder schaalvergroting een goed rendement moeten kunnen halen.

  » Lees verder
 
Pure Hubs: knooppunten tussen stad en land

Stadsboerderijen fungeren steeds meer als knooppunt tussen stad en land, een zogenaamde ‘Pure Hub’. Op de boerderijen verzamelen clubjes zich, worden activiteiten georganiseerd en gaan boerderijproducten over de toonbank.

  » Lees verder
 
Boerderijstof beschermt tegen astma en allergieën

Kinderen die opgroeien op een veeboerderij zijn beter beschermd tegen astma en allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit Gent (UGent). Zij vonden een causaal verband tussen de blootstelling aan zogenoemd ‘boerderijstof’ en bescherming tegen astma en allergieën en ontdekten ook hoe dat precies in zijn werk gaat.

  » Lees verder
 
Boer&Coinvest crowdfunding zoekt projecten

Boer&Coinvest crowdfundingplatform is speciaal opgericht voor het financieren van agrifood projecten, bij voorkeur uit de multifunctionele landbouw.  Crowdfunding is in de agrarische sector geen onbekende wijze van financiering, maar een centraal platform specifiek voor multifunctionele landbouwprojecten was er nog niet.

  » Lees verder
 
Ondernemer zoekt bedrijf: iets voor u?

U hebt mooie voorbeelden gezien van verblijfs- en dagtoerisme bij collega-agrariërs. Maar ontbreken de tijd en of ideeën om dit verder te ontwikkelen? Zijn er nog andere oplossingen dan het zelf doen? Ja: geef een startende ondernemer de ruimte.

  » Lees verder
 
Boekingssite vergroot omzet

Bedrijven met plattelandstoerisme moeten meer aan marketing doen om de hevige concurrentie met andere aanbieders van (verblijfs)recreatie aan te gaan. Het inschrijven op boekingssites is een goede stap. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Gasten vinden, gasten binden’ van Wageningen UR.

  » Lees verder
 
‘Meer groen binnen kinderopvang’

De agrarische kinderopvang doet het goed. Toch maakt de sector een turbulente tijd door, stelt Peter Gille, sinds anderhalf jaar voorzitter van de Vereniging Agrarische Kinderopvang (VAK). De concurrentiestrijd wordt heviger, nu de overheid integrale kindcentra stimuleert.

  » Lees verder
 
‘Niet terug naar keuterboeren’

Het afschaffen van het melkquotum is een grote bedreiging voor weidevogels. Overheid, markt, consument, natuurorganisaties en boeren moeten daarom keihard knokken voor onder andere de gruttopopulatie. Dat stelt hoofd communicatie Kees de Pater van de Vogelbescherming Nederland.

  » Lees verder
 
Goed om te weten

Westland Toerisme biedt deskundige rondleidingen in de kassen van het Westland

  » Lees verder
 
Agenda
»   9 oktober 2015 - Congres Natuurlijk Ondernemen voor o.a. ondernemers in de (verblijfs)recreatie.
»  

9 december 2015 - Dag van de Multifunctionele Landbouw

WebsiteContact | Aanmelden | Afmelden