Is deze e-mail van Multifunctionele Landbouw (MFLnet) niet goed zichtbaar, klik dan hier voor de online versie.
  NIEUWS November 2015
 
Nu aanmelden - Dag van de Multifunctionele Landbouw

Bent u ondernemer in de multifunctionele landbouw? Of bent u op een andere manier praktisch bezig met bijvoorbeeld zorglandbouw, agrarisch natuurbeheer of plattelandslandstoerisme? Kom dan woensdag 9 december naar de ‘Dag van de Multifunctionele Landbouw’! Een dag om inspiratie op te doen en kennis op te frissen. Een dag met interessante sprekers, workshops, en ruime gelegenheid voor contact met collega ondernemers, onderzoekers en andere betrokkenen.

  » Lees verder
 
Streekweb verbindt regionaal vraag en aanbod

Via één website vraag en aanbod voor ‘dagjes uit’ in een streek aan elkaar koppelen, en met elkaar mogelijkheden creëren en laten zien, ook via apps op mobiele telefoons. Dat is het doel van streekweb, een Brabants initiatief dat binnenkort over heel Nederland wordt uitgerold. Stad en land moeten zo meer met elkaar verbonden worden.

  » Lees verder
 
Boerderijwinkels in de stad

Boerderijwinkels zijn steeds populairder aan het worden op het platteland. Veel bewuste consumenten fietsen graag even naar de boer voor verse eieren, groente en fruit. Andersom kan ook; de boerderijwinkel zoekt de mensen op. Drie samenwerkingsverbanden waagden die gok en begonnen boerderijwinkels in de stad.

  » Lees verder
 
Hoe ontvang ik meer buitenlandse gasten?

Plattelandstoerisme is niet alleen interessant voor Nederlanders. Ook voor buitenlandse toeristen is recreëren in het Hollandse groen steeds populairder aan het worden. Op de Dag van de Multifunctionele landbouw 9 december zal tijdens een workshop aandacht worden besteedt aan het onderwerp: “Hoe ontvang ik (meer) buitenlandse gasten op mijn boerderij?”

  » Lees verder
 
Wetenschapsjournalist Mark Mieras op Dag v/d MFL

Wetenschapsjournalist Mark Mieras is één van de sprekers op de Dag van de Multifunctionele Landbouw. Hij zal ingaan op het thema natuur en gezondheid. Ook Ton Duffhues van 'Waarden van het Land' zal het blikveld van de gasten verruimen. Het voorlopige programma is hier te vinden. Op deze website introduceren ook de workshops zich.

  » Lees verder
 
Visie van zorgboeren op de gewenste transitie in de zorg

Hoe vertel je een ambtenaar wat een zorgboerderij is en wat het kan betekenen voor een gemeente met betrekking tot de decentralisaties in de zorg? Samen met een aantal ervaren zorgboeren heeft Wageningen UR een visiedocument of factsheet opgesteld, waarmee ondernemers een constructief gesprek aan kunnen gaan.

  » Lees verder
 
Met GPS routes meer klanten trekken

Door samen routes te maken en arrangementen aan te bieden, krijg je meer klanten. Dat is de gedachte van Stichting Struinen en Vorsen, actief in het Groene Hart, waar 120 recreatie ondernemers bij aangesloten zijn. Zij organiseren voor hun ondernemers nu workshops GPS routes maken. Samen proberen ze het platteland zo op de kaart te zetten.

  » Lees verder
 
Vergelijken bedrijfsresultaten zorglandbouw

Hoe doet mijn zorgboerderij het? Is het normaal dat ik zo veel betaal voor huisvesting en hoe doen andere zorgboeren dat? Voor elke ondernemer is het van belang om te weten hoe zijn bedrijf er voor staat in verhouding tot andere soortgelijke bedrijven. Daarom heeft Wageningen UR een invulformulier ontwikkeld voor zorglandbouwers waarin zij hun eigen bedrijfsgegevens en kostenposten in kunnen voeren om het uiteindelijk te vergelijken met de cijfers uit de sector.

  » Lees verder
 
Wageningen UR ontwikkelt spel over Stadslandbouw

De initiatieven springen als paddenstoelen uit de grond en gemeenten weten nog niet precies wat ze er mee aanmoeten: stadslandbouw. Om initiatiefnemers van landbouw in steden en gemeenteambtenaren dichter bij elkaar te brengen heeft Wageningen UR het ‘Stadslandbouw Kosten en Baten game’ ontwikkeld.

  » Lees verder
 
De ideale boerderijwinkel

Wat verwachten consumenten van een boerderijwinkel? Waarom komen ze op de boerderij hun inkopen doen? En welk assortiment stellen zij op prijs? Hoe richt je jouw boerderijwinkel optimaal in? Wageningen UR ging op onderzoek en hield een peiling: wat is de ideale boerderijwinkel.

  » Lees verder
 
Wonen op de zorgboerderij

De zorgboerderij als volledige zorginstelling. Veel ondernemers in de agrarische zorg denken wel eens aan het uitbreiden van hun activiteiten, van het voorzien in een dagbesteding naar het volledig intern laten gaan van een zorgcliënt. Wonen op de boerderij dus. Voor alle ondernemers die denken over deze stap, komt er nu een uitgebreide brochure waarin alle facetten van woonzorg worden belicht.

  » Lees verder
 
Agenda
»   9 december 2015 - Dag van de Multifunctionele Landbouw
WebsiteContact | Aanmelden | Afmelden