Is deze e-mail van Multifunctionele Landbouw (MFLnet) niet goed zichtbaar, klik dan hier voor de online versie.
  NIEUWS Mei 2016

 
Kenmerken aspecten van agrarische kinderopvang onderzocht en gebundeld

Nu staat eindelijk op een rij waarom de agrarische kinderopvang beter is, zegt onderneemster Monique Loos van kinderopvang De Bonte Koe in Losser over de nieuwe brochure ‘Kenmerkende aspecten van agrarische kinderopvang. De aanwezigheid, het belang en de (mogelijke) effecten volgens experts, ouders en kinderen’. Je kunt eruit halen wat voor jouw organisatie het meest kenmerkend is.

  » Lees verder
 
Buitenlandse gasten trekken met populaire evenementen

“Hoe ontvang ik meer buitenlandse gasten op mijn boerderij?” was de titel van de workshop op de Dag van het Plattelandstoerisme in december. De brochure ‘Boerenbont en groene thee’ werd er gepresenteerd. Joan Tooten van Hoevelogies of Dutch farm holidays herkent er wel wat in: hij haalt al twintig jaar buitenlandse gasten naar Nederlandse boerderijverblijven. “Haak aan bij bekende festivals en benadruk bij alles hoe ver en dus dichtbij het vanaf Schiphol is.”

  » Lees verder
 
Kengetallen helpen bedrijfsvergelijkingen zorglandbouw

"Door samen bezig te gaan met kengetallen, kun je je eigen bedrijf vergelijken met de bedrijven van anderen. Daardoor krijg je inzicht waar je kosten kunt besparen of opbrengsten verbeteren. Hierdoor krijg je een gezondere bedrijfsvoering", zegt zorgboerin Ingrid Havermans van zorgboerderij Kakelbont in Dinteloord.

  » Lees verder
 
Boerderijschool haalt Randstadkinderen naar Achterhoek

'De Boerderijschool verbindt’ is de nieuwe publicatie van de Stichting Boerderijschool, met allerlei leuke suggesties rondom het concept van Boerderijschool. De Boerderijschool brengt scholen en boerderijen met elkaar in contact om te stimuleren dat schoolklassen 5 of 20 dagdelen op de boerderij doorbrengen én begeleidt dit contact ook de eerste twee jaar.

  » Lees verder
 
Shop in shop brengt gezond eten binnen handbereik

De verkoop van boerderijproducten kan op veel manieren, maar een vorm is wel heel bijzonder: die van de shop in een shop. De producten zijn daardoor op veel meer plaatsen te koop dan in eigen boerderijwinkel, tegelijk is het niet de handel die er met de winst vandoor gaat. BoereGoed uit De Lier heeft nu een samenwerking met zes verschillende tuincentra in de regio waar hun producten te koop worden aangeboden.

  » Lees verder
 
23 ondernemers starten zelf winkel in Roosendaal

Midden in het centrum van Roosendaal hebben 23 agrarische ondernemers samen hun winkel geopend. In ‘Streek en Beleving’ liggen vooral verse producten uit de omgeving. Aardbeien- en aspergeteler Carola Hereijgers: "We zijn begin maart geopend, en nu begint het te lopen.”

  » Lees verder
 
Sport brengt nieuw publiek naar plattelandsregio

Regiofietsroutes of boerderij open dagen zijn beproefde manieren om mensen naar de boerderij te lokken. Gecombineerd met een rondleiding of proeverij geeft de ondernemer een goed beeld van zijn bedrijf. Maar het kan ook anders: door niet de boerderij zelf centraal te stellen, maar het slechts als decor te gebruiken voor externe evenementen komen er nieuwe doelgroepen naar de boerderij. Die, misschien wel terloops, geïnteresseerd raken in een vervolgbezoek of afname van een product.

  » Lees verder
 
15 juni, 'Ondernemen en werken in stadslanbouw'

Stadslandbouw is volop in beweging! Steeds meer steden bieden ruimte aan bedrijvigheid op het gebied van voedselproductie in de stad. Om hieraan een stimulans te geven organiseert Ontwikkelcentrum Stadslandbouw (OSA) met haar partners de dag 'Ondernemen en werken in de stadslandbouw'. Deze dag is bedoeld voor ondernemers en ondernemingen in de stadsgerichte landbouw.

  » Lees verder
 
Goed om te weten

De brochure De ideale boerderijwinkel. De klant, het concept, het assortiment en de inrichting is uit: ondernemers met een boerderijwinkel vinden er handige tips in.

  » Lees verder
 
Agenda
»   15 juni 2016 - Ondernemen en werken in de stadslandbouw
WebsiteContact | Aanmelden | Afmelden