Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Verras de klant, voordat deze jou verrast!

Twaalf enthousiaste ondernemers uit de regio Nijmegen gaan de uitdaging aan: elkaar versterken in de afzet. Dus: het kunnen en willen delen van een opgebouwd klantennetwerk. Dat vraagt vertrouwen, dat betekent elkaar en elkaars producten kennen en waarderen. En: luisteren naar de markt en ontdekken waar kansen liggen. Dit alles onder het motto ‘Délen is vermenigvúldigen’! Het netwerk 'Product en Afzet - Oregional' krijgt daarin een jaar ondersteuning vanuit het project Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap.
 
Het netwerk ontmoet elkaar op wisselende locaties van de deelnemers. Vaste ingrediënten zijn een introductie door het gastbedrijf rond product, afzet, promotie, distributie. Maar ook: wat is m’n succesvolle klant, wat zijn daarbij kritische succesfactoren én …ik zie hier een goede kans voor jóu, collega, met jóuw product … omdat…!
 
Daarnaast is het netwerk intensief in gesprek met de markt om scherp te krijgen waar de markt zelf mogelijkheden ziet voor hun collectief. Na een open en intensief gesprek met Domingo Corchado-Munoz (inkoopmanager Horecagroothandel) en Sandra Gertsen, (inkoop & duurzaamheid landelijk werkende cateraar) was het netwerk te gast bij Albert van Rheede, chef-kok & executive manager bij een landelijke hotel- en wellnessketen. Hier ging de discussie vooral over het aspect duurzaamheid & regionalisering – want is rundvlees uit Ierland nu wel of geen regio-product?! Dit ondernemersnetwerk had hierop wel een antwoord én een aanbod!
 
In de juni-bijeenkomst was Eric van Arendonk, zelfstandig marketeer met een brede ervaring bij  o.a. Fruitmasters en FloraHolland, te gast voor een inspirerende bijeenkomst over samenwerking & marketing. Ook een kansrijke samenwerking in afzet begint bij het kennen van jezelf en jouw klanten: wáárom kopen jouw klanten jouw product? Vanuit de vooraf gestelde individuele leervragen gaf Eric een boeiende mix van tools en adviezen op ondernemingsniveau én op samenwerkingsniveau. Met als uitsmijter ‘Verras de klant voordat hij jou verrast’.
 
En dat gaat dit netwerk doen want ze gebruiken de zomerperiode voor de voorbereiding van een spannende nazomeractiviteit: een meet & greet met elkaars klanten op een unieke, eigen locatie waar hun producten live worden gepresenteerd, klaargemaakt en genuttigd!