Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Ondernemers delen ervaringen tijdens ‘Tour de Boer’

afbeelding van Rosanne Otter-Waterink

Deelnemers van het netwerk ‘Bereiken en verleiden van mijn doelgroep’ kregen donderdag 6 december twintig collega-ondernemers op bezoek. “Een effectieve manier om de opgedane kennis vanuit het netwerk verder te verspreiden”, legt Arjan Dekking uit. Hij is als onderzoeker van Wageningen UR betrokken bij de begeleiding van het netwerk. “Het initiatief voor deze ‘Tour de Boer’ kwam van Vekabo Noord-Oost en het netwerk.”
 
De twintig VeKaBo-leden kregen een interessant programma voorgeschoteld op de eerste winterse dag van het seizoen. Dekking: “We hebben tijdens de ‘Tour de Boer’ drie bedrijven van netwerkdeelnemers bezocht: ‘De Flierefluiter’ in Raalte, ‘De Huttert’ in Luttenberg en ‘Boerhoes’ in Dalfsen. Op elk bedrijf konden we ons opmaken voor een enthousiaste rondleiding. Daarbij vertelden de eigenaren over de ervaringen die ze op hebben gedaan in het netwerk. En vooral: hoe ze die kennis hebben ingezet op hun eigen bedrijf.”
 
Marketingstappen
Het leren van elkaar kreeg nog eens een verdieping door de inzet van marketingdeskundige Janneke Kuysters van Leisure Result, die de hele dag meereisde met de groep. “Op elk bedrijf ging zij in op de stappen die je zet om een eigen marketingplan op te stellen”,  vertelt Dekking. “Ik wil ze graag even kort benoemen, want ze zijn voor iedereen interessant: 1. Formuleren van doelstellingen; 2. Marktonderzoek; 3. Selectie doelgroep; 4. Bepalen positionering; 5. Productontwikkeling; 6. Marketingmiddelen; 7. Uitvoering plan; 8. Meten resultaten.”
 
Nieuwe netwerk
Het netwerk “Bereiken en verleiden van mijn doelgroep” zit in de afrondende fase. Initiatiefnemer Erwin Pronk van ‘De Flierefluiter’ zit echter boordevol nieuwe ideeën en wil graag een nieuwe netwerkaanvraag indienen bij Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap. “Hij wil zich verdiepen in het gastheerschap en daarmee het verhogen van de rendement”, legt Dekking uit. Tijdens de ‘Tour de Boer’ bleken veel ondernemers geïnteresseerd in deze onderwerpen, dus wellicht kunnen ze begin 2013 van start met een nieuw netwerk. “Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Feit is dat het een ontzettend leerzame dag was, dat precies aansluit op de doelstelling van het project. Kennis delen met de sector, zodat anderen ook er voordeel mee kunnen doen”.

Bent u ook geïntereseerd in het nieuwe netwerkonderwerp van Erwin Pronk? U kunt contact met hem opnemen via info@flierefluiter.nl.