Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap werkt aan ondernemersinzichten

afbeelding van Rosanne Otter-Waterink

Het project Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap is in volle gang. De eerste lichting van twaalf ondernemersgroepen is afgerond en heeft interessante resultaten voor de sector opgeleverd. Begin 2013 zijn nog eens acht nieuwe netwerken gestart. Een belangrijk thema in de verschillende netwerken is afzet en marktbenadering. Communicatie richting doelgroep en het maken van de juiste producten spelen daarbij een hoofdrol. Andere netwerken richten zich bijvoorbeeld op goed werkgeverschap en agrarisch natuurbeheer.
Projectleider Carla van Herten van Arvalis: “Ik vind het mooi om te zien dat de eerste producten nu gepresenteerd worden. Zo hebben ondernemers samen gekeken naar hoe ze educatie en recreatie meer kunnen integreren, is er een thuisverkoopmodel voor lamsvlees gemaakt en hebben ondernemers met elkaar een nieuwe manier gevonden om verdienmodellen voor natuurbeheer te vinden.”
 
Er is volgens Van Herten nog veel werk aan de winkel in de sector. “ De takken waarin multifunctionele ondernemers zich begeven zijn allemaal sterk in beweging. Neem bijvoorbeeld zorg, die wereld staat op zijn kop met alle bezuinigingen. Dat kan dreigend zijn, maar ook kansen bieden. En de markt voor streekproducten is groeiend, hoe ga je daar als ondernemer het best mee om?”
De netwerken krijgen een procesbegeleider en een budget om expertise in te huren. Na afloop worden hun inzichten verspreid. De resultaten van de eerste elf netwerken zijn verwerkt in factsheets. Elders in deze nieuwsbrief meer hierover.