Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Kwaliteit voor kleinere organisaties met kwaliteitskaartensysteem

afbeelding van Margreet Jongema

Wilt u graag aan de slag met een kwaliteits(zorg)systeem, gebaseerd op de ISO 9001, maar meer gericht op uw eigen situatie? Leo van der Heem van Innocost heeft een kwaliteitskaartensysteem ontwikkeld waar kleinere zorgorganisaties en -samenwerkingsverbanden mee aan de slag kunnen. Het netwerk Kleinschalige Zorg Salland binnen het project Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap heeft gebruik gemaakt van kwaliteitskaarten en ziet ook voor u kansen!
 
Kwaliteitskaartensysteem
Het kwaliteitskaartensysteem werkt met kwaliteitskaarten waarop staat hoe er wordt gewerkt en wat de afspraken zijn in een organisatie. Het is een instrument om kleine organisaties mee aan te sturen en transparant te maken voor zowel klanten als de eigen organisatie. Daarnaast is het kwaliteitskaartensysteem gebaseerd op ISO 9001 en levert het de basis om te voldoen aan de normen, zoals ISO 9001, HKZ of VCA. Het netwerk Kleinschalige Zorg Salland is enthousiast over het systeem. In samenwerking met ontwikkelaar Leo van der Heem is een uitleg van het systeem opgesteld, zodat ook andere kleine ondernemers in de multifunctionele landbouw ermee aan de slag kunnen.
 
Klik hier: Kwaliteitskaartensysteem
 
Vervolg Kleinschalige Zorg Salland
Het samenwerkingsverband Kleinschalige Zorg Salland wil groeien naar een zichtbare en slim georganiseerde organisatie, die bekend is in de regio en de belangen van de leden behartigt. De ondersteuning vanuit het project Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap is inmiddels afgerond, maar de veertien ondernemers van Kleinschalige Zorg Salland gaan verder met hun samenwerking. Het uiteindelijke doel is een loketfunctie, van waaruit de instroom van cliënten geregeld wordt en afspraken met de gemeenten zijn te maken. Meer informatie is te vinden via www.kleinschaligezorgsalland.nl.