Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Ervaringen van gasten tellen het hardst

Ellen van Veenendaal uit Eerde nam deel aan het netwerk ‘Vergaderen bij de boer’. Gedurende een periode van een jaar zijn de 14 ondernemers meerdere keren bij elkaar gekomen. Samen bepaalden ze de agenda wat ze wilden leren. “Dat was prettig” zegt Ellen. “In ons netwerk hebben we ervaring met recreatie, maar de zakelijke markt was een nieuwe tak van sport. Dat vraagt om een andere benadering.”

In het netwerk zijn de ondernemers wegwijs gemaakt in vergaderland. “Dat ging van marketing, gastheerschap en prijsstelling tot trends en ontwikkelingen. Diverse sprekers en netwerkbegeleidster Gera van Happen hebben ons voorzien van nuttige tips”, vertelt Ellen van Veenendaal. Ze runt met haar man, zus en zwager Het Goeie Leven in het Brabantse Eerde. Bij deze camping met bistro en ontvangstruimte staat het bourgondische buitenleven centraal. Het bedrijf, gelegen in het recreatiegebied Vlagheide, bestaat nu zo’n twee jaar. Met haar zwager werkt ze fulltime op het familiebedrijf. Haar man en zus hebben allebei een baan buitenshuis.
 
Het meest waardevolle aan leren in netwerkverband vond Ellen het onderlinge contact tussen de boeren. “Dat is me vooral bijgebleven”, blikt ze terug. “Je kunt veel van andere ondernemers leren. Ook vind ik de herkenbare verhalen altijd leuk om te horen.” De bijeenkomsten vonden veelal op de bedrijven van deelnemers plaats. “Een meerwaarde”, zegt Ellen. “Ik vind het heel inspirerend om bij anderen een kijkje in de keuken te nemen.”
 
Buiten kijken
“Als ondernemer zit je vaak aan je bedrijf gekluisterd. Je bent intern gericht, omdat je alles zelf doet, zoals de boekhouding, PR en het ontvangen van gasten. Dit alles combineer je dit zo goed mogelijk met je gezin. Kortom, veel tijd om andere ondernemers te ontmoeten blijft er niet over. Dat is weleens jammer, want ik heb in het netwerk gemerkt hoe leerzaam het is om wat vaker buiten te kijken.”
 
Ambassadeur
Gedurende het afgelopen jaar hebben de ‘vergaderboeren’ veel geleerd en gedeeld. Welke les was voor Ellen het belangrijkst? “Dat was de bevestiging dat de ervaringen van je gasten het hardst tellen. Natuurlijk is het goed om een folder te hebben. En een website is onmisbaar. Maar de meeste gasten trek je pas echt over de streep als ze positieve verhalen over je horen of lezen. Een tevreden gast is je ambassadeur. Een goede reputatie bereik je niet in een maand. Daar gaan jaren overheen.”
 

Is uw bedrijf geschikt als vergaderlocatie?
De ondernemers uit het netwerk hebben veel kennis verzameld over het runnen van een vergaderlocatie. Dit hebben ze gebundeld in een checklist. Deze kunnen andere ondernemers doorlopen als ze zich willen oriënteren op het opstarten van een vergaderaccommodatie voor de zakelijke markt.