Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Elian Vanderheijden: ‘Samen brainstormen geeft energie’

afbeelding van Christel van Raaij

Hoe haal ik meer rendement uit het boerderijbezoek van klanten? Dit is één van de vragen die het ondernemersnetwerk Educatie en Recreatie Limburg behandelt. Elian Vanderheijden uit Epen is één van de deelnemers: “Het mooie van zo’n netwerk is dat we gebruikmaken van ieders expertise.”

Elian Vanderheijden runt samen met haar echtgenoot en zoon in Epen de meest zuidelijke melkveehouderij van Nederland. Daarnaast hebben ze een minicamping en twee appartementen. Enthousiast praat ze over de nieuwe netwerkgroep. “Het is een samenvoeging van twee bestaande netwerken: van kampeerboeren en educatieboeren. We versterken elkaar door gebruik te maken van elkaars doelgroepen en activiteiten.”
 
“De eerste bijeenkomst verliep soepel”, vertelt ze. “Het geeft energie om samen te brainstormen. Als groep bedenk je meer dan alleen. Bovendien gaan we met concrete onderwerpen aan de slag. Zo was er vorige week een bijeenkomst over social media. Dat is toepasbaar op individuele bedrijven.”
Werken aan imago
Wat levert de kruisbestuiving tussen educatie en recreatie op? Elian: “We kunnen gezamenlijk nieuwe activiteiten ontwikkelen. Misschien wel nieuwe producten. Zijn er bijvoorbeeld manieren om het recreatieseizoen op de boerderij te verlengen? Uiteindelijk wil iedereen meer bezoekers op de boerderij trekken en samen werken aan een beter imago van de agrarische sector.”
 
Meer informatie over het netwerk:
Claire Souren, email: CSouren@arvalis.nl, telefoon: 0475-355770.