Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Bij de beste werkgever doet iedereen mee

afbeelding van Helma te Velde

Wat is het geheim van goed werkgeverschap? Dat ging een groep zorgboeren op 3 juni ondervinden bij Hoppenbrouwers Elektrotechniek. Dit bedrijf in Udenhout is in 2010 uitgeroepen tot Brabants beste werkgever.
 
Het bezoek vond plaats in het kader van het project Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap. Onder leiding van ZLTO-adviseur Frank van Helvert zijn de zorgboeren bezig met het thema arbeid en coachend leidinggeven. Reden genoeg om een kijkje in Hoppenbrouwers’ keuken te nemen.
 
Corné de Meijer, Theo Hoppenbrouwers en Marcel de Boer verzorgden een bijzonder informatieve middag. De eerste indruk: Hoppenbrouwers heeft een geweldig gebouw met een imposante hal. Het pand heeft mooie ontmoetingsruimten en er is overal licht, veel licht. Het is ruim en transparant.
 
Zo transparant is ook het personeelsbeleid bij dit elektrotechniekbedrijf. De organisatielijnen zijn glashelder. Het bedrijf kent duidelijke functionele verbanden en een sterke relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt (met BBL, duaal leren, stages).
 
Successen delen
Hoppenbrouwers is een club ‘die continu verbeteren’ als doelstelling heeft en dat ook waarmaakt. Het is voelbaar, merkbaar én duidelijk zichtbaar. Alle successen worden gezamenlijk beleefd door uitspraken, overtuigingen en belevingen op prikborden en muren. Projecten, resultaten, mijlpalen en analyses worden gedeeld en besproken. In elke kantoorruimte zijn alle doelstellingen te zien. Het is een stukje beleving.
 
Wat het meeste indruk maakte bij de zorgboeren? Dat was het persoonlijke verhaal van Theo Hoppenbrouwers. Na een periode van depressie en moeizaam opkrabbelen heeft hij zich voorgenomen om niet meer alles zelf te willen doen.
 
In plaats daarvan wilde hij juist anderen beter maken. Hij werkte samen met een team van goede adviseurs om de organisatie door te lichten, een beleid uit te stippelen en dat in praktijk te brengen.
 
Hoppenbrouwers groeide in vijf jaar tijd naar 240 tevreden medewerkers. Het is een strakke organisatie met een gemoedelijke cultuur. De ambities zijn sterk en duidelijk. Iedereen doet mee, helpt elkaar en blijft gewoon. Indrukwekkend, zo’n beste werkgever uit Brabant te ontmoeten.
 
Meer info via www.hoppenbrouwerselektrotechniek.nl en www.werkenbijhoppenbrouwers.nl.