Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

‘Welke beste gouden tip kreeg jij?’

Hoe profileer ik mijn zorgboerderij en zet ik hem op de kaart? Daarover ging de workshop van Antoinet van Helvoirt aan de zorgboeren van het netwerk BEZINN uit Noord-Nederland. Met 12 jaar ervaring in de marketingwereld kent ze de kneepjes van het vak. Nu is ze als ondernemer lid van de Praedium Coöperatie. “Ik werk niet met gortdroge theorieën. Wat mij betreft is het belangrijker of iets wel of niet werkt in de praktijk.”
 
Antoinet van Helvoirt werd bij het ondernemersnetwerk BEZINN, onderdeel van het project Netwerken Multifunctioneel Ondernemerschap, ingeschakeld als extern deskundige. “Maar ik vind alle ondernemers deskundigen. Ieder op zijn eigen vakgebied”, zegt ze. “Ik leer zelf heel veel van ondernemers. Voor mij zijn ze een bron van inspiratie. De ervaringen van het ene netwerk neem ik weer mee naar een ander netwerk.”
 
Praktisch
Tijdens de bijeenkomst wisselden de ondernemers veel ervaringen uit. “Zulke verhalen zijn altijd praktisch toepasbaar. Zo maakten we een rondje wat ieders succesvolste promotieactie was. Je krijgt dan allemaal verschillende verhalen. Voor de één werkt mond-tot-mondreclame uitstekend, de ander zweert bij het organiseren van een open dag. Weer een ander moet het hebben van een nieuwsbrief.”
 
Je helpt elkaar op weg door open te zijn over hoe je zaken aanpakt en wat de do’s en don’ts zijn, is Van Helvoirts ervaring. “In zo’n groep komen er altijd vragen los. Neem de nieuwsbrief. Hoe pakt iemand dat nou aan? Hoe vaak heb je iets nieuws te vertellen en wat is eigenlijk nieuws? Zo kwamen we erachter dat je zelf nieuws kunt maken, ook al denk je in eerste instantie niks nieuws te kunnen melden. Speel bijvoorbeeld in op de seizoenen. Of bedenk acties.”

Inspirator
Van Helvoirt, zelf boerendochter, creëert graag een positieve sfeer. “Dat doe ik bijvoorbeeld door mensen te vragen naar de beste gouden tip die ze ooit kregen. Of naar hun grootste inspirator, of wat is de belangrijkste les geweest de afgelopen 10 jaar?”
 
Haar eigen tip aan ondernemers? “Spreek met jezelf af welke actie je binnen 48 uur gaat ondernemen. Wil je altijd al een nieuwe website? Dan hoef je deze natuurlijk niet binnen 48 uur klaar te hebben, maar zorg er wel voor dat je bijvoorbeeld een eerste afspraak hebt gemaakt met de websitebouwer of op z’n minst het telefoonnummer opzoekt. Kleine beetjes helpen je ook al op weg. Doen!”