Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

‘Stel moeilijk gesprek niet uit’

“Op zorgboerderijen heb je geen hr-manager zoals op een groot bedrijf. Er is geen hr-afdeling die vraagstukken over personeel oplost. Als zorgboer ben je alles in één.” Aan het woord is zorgboer Jan van Gorp uit het Brabantse dorp Rijkevoort. Zorgboeren werken intensief samen met hun personeel, zegt hij. “Daardoor ken je elkaar goed. Vaak heb je zelfs een persoonlijke band met medewerkers. Dat geeft het werkgeverschap een bijzondere lading.” Van Gorp was één van de deelnemers aan het ondernemersnetwerk coachend leidinggeven en goed werkgeverschap.  Dit netwerk voor zorgboeren kreeg begeleiding van Frank van Helvert van ZLTO.
 
Toen Jan van Gorp van zorgboerderij ’t Spiek hoorde van het netwerk was hij meteen geïnteresseerd. “Iedere zorgboer belandt ooit in een situatie waarbij hij bijvoorbeeld negatieve feedback moet geven aan één van zijn medewerkers. Hoe pak je dat aan?”
 
Herkenbaar
Zelf heeft hij ooit te maken gehad met een medewerkster waarvan hij, door omstandigheden,  afscheid moest nemen. “Heel lastig natuurlijk. Het duurde op een gegeven moment best lang en we belandden allebei op het punt dat we zo niet verder wilden. Dat was moeilijk. Je bent baas maar je bent ook mens. In het netwerk hoorde ik dat anderen ook weleens met zo’n situatie gestoeid hebben. Die herkenbaarheid was heel prettig.”
 
Het onderwerp coachend leidinggeven en goed werkgeverschap vindt Van Gorp goed gekozen. “Professionalisering is een belangrijk speerpunt in onze sector. Als je het personeelsbeleid voor elkaar hebt, dan komt dat tot uiting op de werkvloer. Voor de zorgboerderij is dat van levensbelang. Je ziet het overal in terug: van het gedrag van je personeel tot en met hoe cliënten op ze reageren”, legt hij uit.
 
De belangrijkste tip die hij bij het netwerk gehoord heeft? “Ben zo eerlijk mogelijk. Spreek dingen uit naar je medewerkers. Laat het niet sudderen. Mensen zijn vaak bang om de ander te kwetsen en stellen een moeilijk gesprek uit. Maar je kan het beter gewoon zeggen. Bovendien blijkt het achteraf vaak mee te vallen.”
 
Een andere waardevolle tip ging over het op orde hebben van je papierwerk, zegt de zorgboer. “Als er een juridisch conflict is en je hebt het niet op orde, dan hang je.”
 
Open en eerlijk
Van Gorp blikt zeer positief terug op de bijeenkomsten. “Ik vond het super dat de groep zo open was. Soms zegt men weleens dat boeren gesloten mensen zijn. Daarvan heb ik in het netwerk echter niets gemerkt. Alle ondernemers waren open en eerlijk. En de sfeer was gezellig”, glimlacht hij.