Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

‘Harde’ kant van werkgeverschap, ook bij zorgboeren

Marijn van den Bosch is consultant bij www.hrafdeling.nl. Hij gaf op 28 oktober een workshop over de harde kant van werkgeverschap aan het netwerk coachend leidinggeven en goed werkgeverschap. Denk bij de ‘harde’ kant aan lastige gesprekken, beoordelingen, personeelsdossier, verzuim, contracten, ontslag. Niet echt de onderwerpen waarmee de zorgboeren uit het netwerk dagelijks bezig zijn. “Het zijn allemaal gepassioneerde, hardwerkende ondernemers. Als zorgboer ben je vooral zorgboer, geen personeelsmanager”, weet Marijn van de Bosch.
 
Maar de harde kant van werkgeverschap schrikt zorgboeren niet af, heeft Marijn van den Bosch gemerkt. “Dat zegt iets over hun professionaliteit. Ze weten dat als je een goedlopende zorgboerderij wilt hebben, je met alle facetten van het ondernemerschap te maken krijgt.” Van den Bosch: “In de workshop hebben de zorgboeren veel vragen gesteld. We hebben er samen een zeer interactieve middag van gemaakt. Dat was heel leuk.”

Goed geregeld
Er werden veel ervaringen uitgewisseld over dingen waar je als werkgever weleens mee te maken krijgt. “Helaas doemt er op ieder bedrijf vroeg of laat wel een probleem op. Zoals een medewerker die langdurig ziek is of die niet goed functioneert. In zulke situaties ben je blij als je alles goed geregeld hebt.”

Personeelsdossier
Als voorbeeld noemt de consultant het personeelsdossier. “Zorg dat je dat goed op orde hebt. Zelfs als iemand prima werk verzet. Ook dat mag of moet je beschrijven in een dossier. Het kan altijd van pas komen.”
 
Zijn laatste tip? “Leg gemaakte afspraken goed vast. Anders loop je het gevaar jezelf een keer in de vingers te snijden. Verder is het goed om deze afspraken duidelijk te communiceren richting je werknemers. Voor hen is het prettig om te weten waar ze aan toe zijn. Ook dat hoort bij goed werkgeverschap.”